Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Uddannelse

Læs diplomingeniør på 3½ år

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år og inkluderer et praktiksemester. Uddannelsen giver dig en solid ingeniørfaglighed og indsigt i ny teknologi. På studiet lærer du at omsætte din teoretiske viden til løsninger. Hvert semester afsluttes med et projektforløb – ofte i samarbejde med virksomheder. Som studerende bliver du trænet i at samarbejde, tænke kritisk og opfinde nyt, og allerede i din ingeniørpraktik vil du opleve, at du kan skabe værdi med din viden og din evne til at løse problemer.

I din karriere som diplomingeniør vil du typisk komme til at arbejde med innovation og udvikling på det offentlige eller private arbejdsmarked eller måske i din egen startup-virksomhed. Mange beskæftiger sig også med projektledelse eller produktdesign. Efterspørgslen på diplomingeniører i Danmark er høj og forventes at stige markant i de kommende år.

Som færdiguddannet diplomingeniør kan du gå direkte ud på arbejdsmarkedet. Du kan også læse videre til civilingeniør. Hvis du ønsker at læse videre til civilingeniør, skal du under din diplomingeniøruddannelse tilvælge bestemte kurser.