Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ingeniørpraktik (til virksomheder)

Diplomingeniørstudiet indeholder en praktikperiode på fem måneder i en erhvervsvirksomhed.

Målet er at give de studerende en grundig forståelse for de arbejdsmæssige forhold i virksomhederne og for det marked, der produceres og udvikles til.

I løbet af praktikopholdet arbejder en studerende som ingeniørassistent og bruger teorien fra studiet til at løse praktiske ingeniøropgaver.

En naturlig del af dagligdagen

Den studerende indgår i dagligdagen i virksomheden og udfører et reelt stykke arbejde. Dette kan være et projekt, som den studerende selv tager op, eller et problem, som virksomheden gerne vil have løst.

Gennem praktikken får den studerende et kig ind i den virkelighed, der venter dem efter endt uddannelse.

Internationale muligheder

En del af de studerende vælger at tage praktikopholdet i udlandet - eksempelvis i en udenlandsk afdeling af en dansk virksomhed. Det er også muligt for danske virksomheder at få en udenlandsk ingeniørstuderende i praktik.

Ingeniørhøjskolen modtager hvert år mange dygtige og engagerede studerende fra hele verden, som gerne vil opleve danske virksomheder indefra. Og mange virksomheder sætter stor pris på at få et frisk pust udefra, en anden faglig tilgang og kendskab til forhold på markedet i den studerendes hjemland.

Vil du have en studerende i praktik?

Ønsker du at høre mere om, hvordan du får en ingeniørpraktikant i din virksomhed, kan du kontakte en af vore praktikkoordinatorer. Kontakt Helle Elbæk Alfastsen på studiekontoret for at finde den rette person.


Praktikkoordinatorer

Bygning og Bygningsdesign

Kemi og Bioteknologi

Elektronik, Softwareteknologi (IKT), Elektrisk Energiteknologi

Elektronik, Herning