Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Der er rigtig meget ”startup spirit” her

Corneliu Barbu har i de sidste fire år undervist på diplomingeniøruddannelsen i Elektrisk energiteknolog. Han forlod en fast stilling i vindindustrien for at være med til at udvikle et helt nyt curriculum og udklække ingeniører, der kan være frontløbere i samfundets grønne omstilling.

Corneliu Barbu interesserer sig for vindenergi. Han har arbejdet i General Electrics i USA og både i Vestas og Siemens Gamesa i Danmark, før han gennem sit netværk blev anbefalet at søge en stilling som adjunkt ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. 

Adjunkt Corneliu Barbu. AU Foto, Lars Kruse

”Det var helt klart muligheden for at være med til at skabe noget nyt, der tiltrak mig og drømmen om at undervise. Jeg kunne lide atmosfæren og arbejdskulturen i den faggruppe, jeg skulle være en del af. Vi stod på en brændende platform med den her nye uddannelse, vi skulle bygge, og der var fra alle sider et stort egagement og rigtig meget startup spirit,” siger han.

Forskning og samarbejde med virksomheder

En vigtig del af Cornelius job er at samarbejde med erhvervslivet omkring udviklings- og forskningsprojekter. Det er med til at sikre, at hans undervisning er baseret på indsigt i virksomhedernes aktuelle innovationsbehov.

”Det giver mig mulighed for at pleje og udbygge mit netværk, samtidig med at jeg specialiserer mig fagligt og har adgang til universitetets unikke laboratoriefaciliteter. På den måde oplever jeg, at jeg faktisk mere end nogensinde før kan holde fingeren på pulsen i forhold til teknologiudviklingen i den branche, jeg kommer fra,” siger Corneliu Barbu.

Stor indflydelse gennem undervisning

Corneliu Barbu har brugt det meste af sit arbejdsliv på at arbejde med teknologier, der kan gøre det muligt at integrere sol og vind i vores energisystem. Nu bruger han sin tid på at uddanne den næste generation af ingeniører, som i deres tid på arbejdsmarkedet skal være med til at gennemføre en energiteknologisk revolution.

”Det er gået op for mig, hvor stor indflydelse jeg har i min rolle som underviser her på universitetet. Vores studerende skal ud og tackle alle de problemer omkring elektrisk energiteknologi, som vi endnu ikke kender løsninger på. Det kræver, at vi kan tilbyde dem et veltilrettelagt studieprogram, et højt teoretisk niveau og en undervisningskultur, der er med til at give dem en innovativ tilgang til at løse problemer. Jeg er meget omhyggelig med at gøre mit arbejde godt, fordi jeg ved, at hver eneste af mine studerende vil komme til at spille en betydelig rolle i den grønne omstilling, vi som samfund står overfor, ” siger Corneliu Barbu.