Medico-virksomheders gavn af studerende i praktik

Som en fast del af diplomingeniøruddannelserne skal de studerende i praktik på 5. semester. Her er de ingeniørstuderende med til at løse opgaver i virksomheden, og de kommer med den nyeste viden fra studiet frisk i erindringen.

Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet er en af de førende og mest grundige uddannelser inden for medico-industrien, og derfor har praktikvirksomhederne stor gavn af de studerendes kompetencer under praktikopholdet.

Mulighederne er mange, men her er et par eksempler på, hvad vores studerende har beskæftiget sig med under deres praktikophold:

Lise Skytte Brodersen

Medicom Innovation Partner

• Arbejdet med Instructions For Use (IFU)
  • Forberedelse af Usability Studier
  • Auditering af underleverandører ifm. kvalitetsstyring (QMS)
  • Udfærdigelse af Regulatory Complicance Plan

Gennem mit praktikophold har jeg fået det store overblik over, hvilke dokumenter, der skal forberedes inden en godkendelse af et produkt kan finde sted.

Line Skov Larsen

Santax Medico

• Udarbejdet technical files
  • Beskrevet Intended Use
  • CE-mærkning af software
  • Risikoanalyser

Jeg har igennem min praktikperiode arbejdet med forskellige opgaver, hvoraf mit primære projekt har været CE mærkning.