Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

ORBIT Lab uddelte priser til de bedste ingeniørstudieprojekter

ORBIT Lab samlede d. 21. februar flere end 100 studerende, ansatte og repræsentanter fra virskomheder til prisuddelings-arrangementet The Orbies. Her fremviste ingeniørstuderende deres projekter fra sidste semester, og et dommerpanel af folk fra industrien uddelte Orbie-statuetter til de bedste.

04.03.2019 | Litte Dalsgaard

ORBIT Lab hyldede teknologisk kreativitet og uddelte priser til semesterets bedste studieprojekter (Foto: Simon Christensen)

Op til arrangementet kunne ansatte og studerende nominere projekter fra sidste semester, som havde gjort sig særligt bemærkede – fx projekter med et højt teknisk vidensniveau og en kreativ løsning på et problem.

De nominerede kunne vælge at præsentere deres projekter i en eller flere af kategorierne: Bedste Video, Bedste Demo og Bedste Pitch. Ud over disse tre kategorier kunne projekterne også vinde priser for Bedste Startup-potentiale og Bedste Projekt.

Endelig stemte publikum sig frem til Publikumsprisen, og holdet bag ORBIT Lab uddelte Community Contributor-pris i anerkendelse af en særlig indsats ydet i ORBIT Labs Community.

Her er vinderne: 

Bedste Pitch: Aarhus Harbour Bath – Rasmus Hemmingsen, Nicklas Nielsen og Anders Meidahl

Bedste Video: pUber – Kasper Svendsen og Frederik Winther

Bedste Demo: Card2Phone: Jakob Halskov Stevnsner og Nanna Friis

Bedste Projekt: Aarhus Harbour Bath – Rasmus Hemmingsen, Nicklas Nielsen og Anders Meidahl

Bedste Startup-potentiale: Scavenger Hunt – Luise Sørensen, Tobias Henriksen og Jacob Kurzhals

Publikumsprisen: HelpTogether – Nikolai Topping og Anders Knudsen

Community Contributor: Jacob Aagaard

Læs mere om vinderprojekterne.

 

Imponeret dommer fra Microsoft

Arrangementets keynote speaker, Sherry List, som er Azure Developer Technical Lead hos Microsoft, inspirerede publikum ved at tage dem med på en rejse ind i webkomponenters DNA med eksempler på brugen af dem i Angular-økosystemet.

Hun inkluderede også demonstrationer og kode til at bygge og implementere genanvendelige webkomponenter, der virker på tværs af alle moderne webbrowsere.

Sherry List siger om sin Orbies-oplevelse:

Jeg kan godt lide, at ORBIT Lab opfordrer de studerende til at præsentere deres projekter. Det er en værdifuld kompetence at have sammen med teknisk viden. Jeg er glad og beæret over at være inviteret til at være keynote speaker og en del af dommerpanelet til The Orbies. Jeg har ikke været til The Orbies før, så jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Min oplevelse af The Orbies kan opsummeres til et meget veltilrettelagt og inspirerende arrangement, og jeg var virkelig imponeret over de studerendes projekter.


Dommerpanelet

Foruden Sherry List bestod dommerpanelet af Bo Fristed, chef for ITK, Aarhus Kommune, Johan Abildskov, Continuous Delivery Consultant hos Praqma, Kasper Nissen, Cloud Architect hos Lunar Way, Michael Thomsen, Product Manager hos Google og Nick Nielsen, IoT Requirement Specialist hos Grundfos. Læs mere om dommerpanelet.

“I ORBIT Lab er vi privilegerede at have et støttende community af tech-virksomheder, startups og andre eksterne organisationer, som gør det muligt for os at bygge bro mellem problemer og best practice fra den virkelige verden og det teoretiske fundament, som universitetet giver de studerende. I kraft af dette netværk kan vi tillægge studielivet en ekstra dimension og skabe en unik platform til at eksperimentere med de nyeste digitale teknologier og banebrydende forskning. Det er The Orbies en del af. Vi forsøger at sikre os, at de studerende – ud over at besidde tekniske evner – også skal være i stand til at fortælle omverdenen om deres løsninger,”siger leder af ORBIT Lab, Kasper Løvborg Jensen, ingeniørdocent ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. 

Se flere billeder fra The Orbies.

 


MERE INFORMATION

Om The Orbies

ORBIT Lab arrangerer The Orbies to gange årligt med det formål at præsentere de studerendes projekter fra det foregående semester. Både studerende og ansatte kan nominere projekter, og de nominerede kan stille op i en eller flere kategorier, og dyste om at vinde Orbie-statuetter.

 

Om ORBIT Lab

ORBIT Lab er et kreativt og inspirerende community, som er samlet omkring interessen for nye teknologier såsom mobil, wearable, cloud, Internet of Things, virtual reality og augmented reality.

ORBIT Lab er en del af Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, og arbejder tæt sammen med andre afdelinger og centre på Aarhus Universitet, samt en række førende tech-virksomheder. Vi gentænker måden, hvorpå vi skal udvikle fremtidens kreative tech-talenter, og inspirerer studerende til innovation og entreprenørskab. Læs mere om ORBIT Lab.

 

ASE