Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Her er den korteste vej til at score kassen

Vil du hurtigst muligt med i top 15 over bedste indtægt for nyuddannede? Så er det denne uddannelse, du skal vælge.

30.06.2017 | Jesper Bruun

”Ingeniører arbejder med ting, vi er ekstremt afhængige af, men som rigtig mange mennesker tager for givet", siger Alina. Hun læser til diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi. Foto: AU Foto

38.200 kr. om måneden. Så meget tjener en nyuddannet diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi fra Aarhus Universitet. I gennemsnit. Det er så meget, at uddannelsen placerer sig blandt de 15 bedst lønnede i landet på trods af en uddannelseslængde på kun 3,5 år.

Det viser friske tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og det er der ikke noget at sige til, mener uddannelsesleder og lektor på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Per Lysgaard:

”Min oplevelse er, at virksomhederne står og råber og skriger på ingeniører uddannet inden for elektrisk energiteknologi, og det har de i øvrigt gjort i rigtig mange år. Samtidig har vi gjort meget for at forbedre vores uddannelse således, at virksomhederne får præcist det, de efterspørger.”

Det betyder, at nyuddannede diplomingeniører i elektrisk energiteknologi, som før i tiden hed stærkstrøm, ikke alene kan se frem til en høj løn. De kan også se frem til en karriere uden ledighed. Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser således, at ledigheden efter første år er på blot 2 procent.

Årsagen er simpelthen, at verden har brug for flere specialister inden for lige netop den branche for at opfinde og udvikle nye grønne og bæredygtige teknologier til fremtiden. Så meget, at Elektrisk Energiteknologi kan findes på Uddannelses- og Forskningsministeriets såkaldte ”Positivliste”, som betyder, at uddannelsen er undtaget fra begrænsningen om dobbeltuddannelse.

”Der er stor efterspørgsel på folk, som ved noget om det her, for det er et område, der er i kraftig vækst. Der skal skabes nye, grønne løsninger på fremtidens elektriske teknologier, og det er her, vores ingeniører kan gå ud og gøre en umiddelbar forskel,” siger Finn Jensen, adjunkt ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Han påpeger samtidig, at Østjylland er et fremragende sted at starte en karriere inden for stærkstrøm, for området omkring Aarhus tiltrækker mange både store og mellemstore virksomheder inden for bl.a. cleantech og vedvarende energi, som har brug for ingeniørerne.

Elektrisk Energiteknologi har studiestart både sommer og vinter. Ansøgningsfristen er den 5. juli.

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet