Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ingeniører med håndværksmæssig baggrund er i høj kurs på det danske arbejdsmarked. (Foto: AU arkiv)
Cecilie Andersen er uddannet frisør. Hun valgte at læse videre til maskiningeniør. (Foto: Lars Kruse)
Andelen af unge med håndværksmæssig baggrund på ingeniøruddannelserne i Danmark er blevet halveret på blot få år. Direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen, er bekymret for udviklingen og sætter nu fokus på, at få flere faglærte til at gå ingeniørvejen. "Vi vil gerne have, at de unge ved, at både studenterhuen og murerkasketten kan bane vejen til ingeniørstudiet," siger hun. (Foto: Jesper Rais)

18.05.2020 | ASE

Universitetet er også for håndværkere

Håndværkere og andre faglærte, der videreuddanner sig til ingeniører, er i høj kurs på det danske arbejdsmarked. Nu vil Aarhus Universitet have flere af dem på skolebænken.

Peter Tramm læser til diplomingeniør i Maskinteknik. Han har startet virksomheden Skulptek, som 3D-printer proteser til arme og ben. (Foto: Lars Kruse)

11.05.2020 | ASE

Startup vil kickstarte udviklingen af 3D-printede proteser

Iværksættervirksomheden Skulptek vil på markedet med arm- og benproteser i 3D-print. Målet er, at give kunderne større indflydelse i designprocessen.

Martin Heide Jørgensen, ingeniørdocent ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitets afdeling i Herning, skal stå i spidsen for virksomhedssamarbejdet i Herningområdet (Foto: Lars Kruse)
Printteknologier vil i de kommende år med stor sandsynlighed forandre fremstillingsindustrien. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet vil med en ny satsning udbrede 3d-metalprint til små og mellemstore virksomheder. På billedet ses Aarhus Universitets metalprinter, som hører til i Engineering Lab ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i Herning. (FOTO: AU)
Christian Perti er ansvarlig for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitets samlede tekniske udvikling af 3D-metalprint (Foto: Jeppe Ibsen_AU arkiv)

01.05.2020 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Aarhus Universitet vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med metalprint

Aarhus Universitet vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med metalprint