Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

”Overordnet set går hele initiativet ud på at inspirere og engagere unge mennesker i naturvidenskab. Forstå, at det er via naturvidenskabelig og teknisk forskning og udvikling, at vi skal løse dette ganske betragtelige problem, menneskeheden står over for,” siger adjunkt Thomas Tørring fra Aarhus Universitet. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

26.06.2020 | AU Engineering

Millionbevilling hiver gymnasieelever med ind i kamp mod antibiotikaresistens

Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt…

I et lille destilleri på havnen i Aarhus produceres noget af verdens bedste gin. Nu vil stifterne sikre, at en stor del af de kogte urter og restvandet fra produktionen kan omdannes til nye smagsgivere i f.eks. en bittersodavand. Derfor har de etableret et samarbejde med Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, som skal kortlægge de kemiteknologiske muligheder. På billedet ses de to stiftere Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard. (Foto: Njord)
Når man har produceret et batch gin, står man tilbage med en stor suppe af kogte enebær, som i dag smides ud. Men kan man udnytte dem som smagsgivere til nye gastronomiske formål? (Foto: Njord)

25.06.2020 | ASE

Nu bliver din gin bæredygtig

Snart kan du nyde din gin og tonic med helt ren samvittighed. I et nyt projekt skal ingeniører fra Aarhus Universitet i samarbejde med destilleriet Njord finde smarte løsninger, der kan gøre produktionen mere bæredygtig.

Startup-virksomheden Olden Kombucha vil på markedet med en ny kombucha baseret på en videnskabelig formel. (Foto: Olden Kombucha)
Aarhus Universitets fødevareingeniører skal udvikle en fermenteringsproces, der tilfører produktet optimale sundhedsgavnlige egenskaber. På billedet ses Bo Spange Sørensen (Foto: AU_Arkiv Lars Kruse)

17.06.2020 | ASE

Ny virksomhed vil lave verdens måske bedste kombucha-drik

Ingeniører fra Aarhus Universitet vil sætte fermentering af te på formel i et nyt iværksætterprojekt. Målet er at lave en velsmagende, sund og holdbar version af den populære kombucha.

Dekan på Tech, Eskild Holm Nielsen, ønsker at samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. (Foto: Melissa Yildirim, AU)

09.06.2020 | AU Engineering

Ny organisering skal styrke ingeniørområdet på Aarhus Universitet

Dekanen på Faculty of Technical Sciences foreslår en organisering i fire nye institutter, der skal samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Hørings- og inddragelsesproces for den nye organisering begynder inden sommerferien.