Videnudveksling på Ingeniørhøjskolen

Tæt samarbejde med virksomheder

Ingeniørhøjskolen har en lang tradition for at arbejde tæt sammen med erhvervslivet. Vi uddanner ingeniører, som kender til virksomhedernes arbejdsvilkår og samtidig er i stand til at bidrage til fortsat produktion og udvikling. Her er et overblik over mulighederne for samarbejde mellem virksomheder og Ingeniørhøjskolen.

Partnerskab

Som virksomhed kan man indgå i et partnerskab med Ingeniørhøjskolen, hvilket giver en lang række fordele. Partnerskabet indebærer typisk et fagligt samarbejde om forskellige udviklingsprojekter, formidling af jobs hos virksomheden og en eksponering af virksomheden over for de studerende gennem arrangementer, jobmesser og faglige oplæg.

Praktik

Diplomingeniørstudiet indeholder en praktikperiode på fem måneder i en erhvervsvirksomhed. I praktikperioden indgår den studerende i dagligdagen i virksomheden og udfører et reelt stykke arbejde, som kan være et projekt, som den studerende selv tager op, eller et problem, som virksomheden gerne vil have løst.

Bachelorprojekt

De ingeniørstuderende bruger det sidste semester på diplomingeniøruddannelsen til at udføre deres bachelorprojekt, som ofte gennemføres i samarbejde med en virksomhed. Her har virksomheder mulighed for at sende forslag til emner for bachelorprojekter. Måske er der også allerede en studerende der har fundet et emne som kunne være relevant for din virksomhed?

Mentor

På Ingeniørhøjskolen bruger vi mentorordningen til at skabe en unik relation mellem studerende og ingeniører i det østjyske erhvervsliv.

  • Læs mere om mentorordningen

Laboratorier og faciliteter