Iværksætteri

RESCUE Lab - Katrinebjerg

Energilaboratorium RESCUE Lab på Aarhus Universitet skal gøre os klogere på, hvordan vi kan optimere en bæredygtig elforsyning i Danmark og resten af Europa. Både forskere og studerende samt danske og udenlandske virksomheder har adgang til tekniske faciliteter i særklasse.

ORBIT Lab - Katrinebjerg

Orbit Lab er en forkortelse for Open Research and Business driven Innovation through Technology.

I Orbit Lab mødes studerende og virksomheder, og studerende kan her tilegne sig ekstra færdigheder inden for deres felt. Laboratoriet er et studentervæksthus og de studerende får mulighed for at udforske og arbejde med potentielle forretningsideer inden for vores primære fokusområder.

Vi er også et netværk for vidensvirksomheder inden for vores kerneområder. Vi ønsker, at opbygge en viden, så de studerende altid møder den nyeste inden for VR, AR, mobile og IoT, denne viden kan de studerende tage med sig videre efter studiet, når de skal arbejde med og evt. opstarte egen virksomhed.

Discovery Lab - Navitas

Discovery Lab er det allerførste skridt for studerende på vejen som iværksætter og ofte et springbræt til Startup Factory. Langt de fleste ingeniørstuderende vil i løbet af studiet stå med en fornemmelse af, at det her semesterprojekt eller den her opgave måske kunne blive til mere. I Discovery Lab får de hjælp til at undersøge, om deres idé eller studieprojekt har potentialet til at blive en virksomhed. Hvis potentialet er der og lysten også, kan de gå videre i et indledende iværksætterforløb. Her lærer de Lean Startup filosofien, som er gennemgående for de fleste innovationsprojekter på ingeniøruddannelserne.

Startup Factory

Iværksætteri baseret på teknologi og naturvidenskab kræver ofte noget særligt. Det kan være adgang til ekspertviden, udvalgte laboratorier, testfaciliteter og hurtig prototypeudvikling. På Aarhus Universitet har ingeniørstuderende fået deres eget innovationsmiljø med nogle af Danmarks mest fordelagtige tilbud.

Det hele er placeret på øverste etage af Navitas-bygningen side om side med INCUBA og med udsigt over Aarhus C, Aarhus Ø og bugten.

Her har nye ingeniør-startup-teams og veletablerede virksomheder deres daglige gang med et fælles fokus på innovation og gensidig erfaringsudveksling. Året rundt vokser fantastiske idéer med et forretningsmæssigt potentiale ud fra denne del af Aarhus Universitet, som i løbet af kort tid er blevet et af Danmarks mest interessante tech-iværksættermiljøer.

I Startup Factory kan studerende benytte sig af gratis kontorfaciliteter og en pallette af rådgivningsydelser, der spænder fra jura til økonomi og regnskab eller markedsføring. De kan også benytte sig af universitets laboratorier, og de kan få ”billetter” til frikøb af forskere og undervisere, som kan hjælpe dem med specifik viden til forretningsudvikling eller til at løse en teknisk videnskabelig udfordring. Startup Factory rummer også et prototypeværksted, hvor studerende har mulighed for at virkeliggøre deres idéer på et tidligt stadie i innovationsprocessen.

BIZ Lab - Navitas

BiZ Lab er sidste fase for studerende i Startup Factory. Her har de udviklet deres idé og lagt en klar kommercialiseringsstrategi. De har udtaget et CVR nr., og skal nu udvikle deres virksomhed og få det første produkt på markedet eller have gang i deres omsætning. De nye virksomhedsteams har stadig adgang til teknisk specialistrådgivning og Startup Factorys netværk af mentorer, advokater
og revisorer.

Iværksætterpraktik

Som diplomingeniørstuderende på Aarhus Universitet har man mulighed for at bruge sit praktiksemester til at prøve kræfter med livet som iværksætter.

I løbet af uddannelsen bliver de studerende trænet i at tænke kreativt med udgangspunkt i deres faglighed, få idéer og omsætte disse til løsninger på virkelige problemstillinger. I iværksætterpraktik kommer de til at arbejde med at omsætte deres idéer til produkter og koncepter med kommercielt potentiale. Det er også muligt at komme i iværksætterpraktik som et team, dette gælder også for kandidatstuderende på civilingeniøruddannelsen. De studerende får deres daglige gang i Startup Factory på Navitas, og deltager i en ugentlig rådgivningsblog og en ugentlig deltagelse i workshop. Her lærer de om de nyeste metoder til entreprenørskab.