Speeddating for bygningsområdet på Navitas

PRAKTIK I BYGGEBRANCHEN

Indbydelse til om Speeddating - et samarbejde mellem ASE, Ingeniørstudieretningerne: Bygning og Bygningsdesign og Aarhus Maskinmesterskole - AAMS

Speeddating afholdes - torsdag den 22. marts 2018

Program

Kl. 7:45 åbner vi dørene til vores Café, på Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, hvor vi tilbyder en kop morgenkaffe, et rundstykke og I kan få en uformel snak med jeres kolleger fra andre virksomheder.

Speeddatingen begynder kl. 8:30 – og forsætter frem til frokost kl. 12:00. Varigheden per samtale vil være 15 min. Materiale om lokalitet og til styring af proces vil blive tilsendt efter tilmelding.

Hvorfor dette samarbejde?

Vi er gået sammen om at arrangere et fælles speeddatingarrangement. En udvidelse, der er begrundet i, at der i byggeriet mangler ingeniører og andre fagspecialister, som Maskinmestrene, inden for det installationstekniske område. Der bliver ikke uddannet ingeniører nok til at dække nuværende behov.

Dette samarbejde mellem AAMS og ASE er forsøg på hjælpe virksomheder med at få ingeniører og især flere maskinmestre indenfor det tekniske område inden for byggeriet.

Specifikt gør vi dette ved at vi hjælper hinanden med at få flere studerende i praktik.

Speeddatingen giver begge parter mulighed for at profilere sig, vurdere hinanden, og eventuel aftale næste skridt mod en praktikansættelse.

Det betyder, at vi den 1. august 2018, har omkring 145 ingeniørstuderende samt optil 98 maskinmesterstuderende, der skal i praktik.

Maskinmesterpraktikken er organiseret anderledes end ingeniørpraktikken. Den hedder bachelorpraktik, hvilket der redegøres i nedenstående link:

Hvem kan du møde?

Ingeniørstuderende:
I dette semester har vi det store hold af studerende. Vi har følgende antal specialestuderende på 4. semester. Viden som I kan anvende til at tilrettelægge jeres deltagelse i arrangementet.

61 på Bærende Konstruktioner
21 på Energi og indeklima
15 på Byggeproduktion
29 på Geoteknik
11 på Infrastruktur
6 på Miljø

I er velkommende til at deltage med det antal medarbejdere, som I finder nødvendig for at kunne beskrive de forskellige fagretninger og specialer i netop jeres virksomhed. Giv besked om dette ved tilmeldingen.

Maskinmester; 8.semester valgsfagsstuderende:
Virksomhederne kan ”forvente” at møde følgende studerende med følgende opdeling: 

  • 33 studerende Teknisk Projektleder linjen
  • 30 studerende på Energy linjen  – inkl. 8 internationale studerende
  • 24 studerende på STCW linjen (maritime)
  • 11 STCW MFU (Fjern) linjen

Hvorledes søgningen mod byggeri vil blive, ved vi ikke, og derfor er deltagerantallet uklart.

De studerende er forberedte

De studerende er forberedte på at møde virksomhederne. De har arbejdet med at lave en ansøgning og CV på baggrund af profilbeskrivelser og stillingsopslag fra forskellige type virksomheder i branchen. De vil givet stille en række spørgsmål, så begge parter kan danne sig et godt indtryk af hinanden.

Gratis - men I investér lidt tid

De studerende er interesseret i alt, men især:

  • Arbejdsopgaver
  • Beskæftigelses- og karrieremuligheder
  • Løn– og ansættelsesforhold
  • Særlige udfordringer i jobbet
  • M.m.

Der er ingen begrænsning på antallet af deltagende virksomheder. Der bliver opstillet borde og siddepladser efter oplyst deltagerantal, samt at der er plads til en roll-up.


Tilmelding til Speeddating 

Ingeniørpraktik:
Send en mail til praktikkoordinator Leo Pedersen; lpe@ase.au.dk
Har du spørgsmål kontakt Leo på tlf.  4189 3206.

Maskinmesterpraktik:
Send en mail til praktikkoordinator Trine Schmelling,  trs@aams.dk
Har du spørgsmål kontakt Trine på tlf. 4083 8913

 

Deadline for tilmelding er den 12. marts 2018.

Find vej

Navitas
Inge Lehmanns Gade 10
8000 Aarhus C