Få den nyeste teknologi på skemaet – kom og besøg os

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet tilbyder en unik mulighed for HTX, STX og EUX klasser med en naturvidenskabelig studieretning for at komme og opleve nogle af vores bedste formidlere fortælle om spændende og aktuelle ingeniørfaglige emner. Kontakt os, hvis du gerne vil på besøg med din klasse, så aftaler vi en dato og et tidsrum, der passer ind i jeres skema.

Eleverne vil høre et oplæg ved en underviser fra Ingeniørhøjskolen, lave øvelser, møde ingeniørstuderende og få information om ingeniøruddannelserne. De kommer således hjem med ny faglig viden, en forståelse for hvordan ingeniører arbejder og information de kan bruge i et fremtidigt studie- og karrierevalg.

Tilmelding af klasser/hold foregår efter først til mølle princippet ved at kontakte studievejleder Stine Skou Nielsen på smsn@ase.au.dk eller tlf. 93 50 88 55.

Besøgene varer ca. 4 timer, afhængigt af indhold, men kan også tilpasses i længde og indhold.

Besøgsarrangementer

Print fremtiden i 3D
Måske har du prøvet at 3D printe før, men nu har du muligheden for at høre mere om, hvordan du både kan spare jordens ressourcer, tid og penge ved at benytte 3D printere til at optimere det, du printer og de materialer, du bruger. Vi undersøger også, hvordan fysikkens naturlove bruges inden for ingeniørfaget.

Undervandsrobotterne kommer!
Undervandsrobotter bruges til havforskning, inspektion og reparation under forhold, hvor mennesket ikke kan overleve. Kom og lær, hvordan man afbalancerer en undervandsrobot, og prøv den derefter i virkeligheden, hvor du skal løse en mission i Aarhus Havn.

Arrangementet er lavet, så de fleste gymnasieelever vil kunne deltage og få noget ud af det. Emner indenfor fysik og matematik, som vil blive berørt:

• Tyngdekraft og opdrift
  • Kræfter og momenter
  • Genopretningsmoment
  • Massemidtpunkt i 3D
  • Simpel optimering af virkeligt problem med skæve tal
  • Sammensætning af ligninger og forståelse for at løse et iterativt problem

Forstå matematikken i elektronikken
Elektroniske kredsløb er byggestenene for alt den elektronik vi omgiver os med, lige fra mobiltelefoner til køleskabe og fly. Kom og mål på elektronik og brug matematikken til at forstå elektronikken.

Slå dig løs i Nordeuropas største laboratorium for vedvarende energi

Hvorfor er vandpumper vigtige, når man vil passe på miljøet? Og gør det nogen forskel at udvikle nye? Få svar på disse spørgsmål og mange flere og kom og eksperimenter med at finde den mest energioptimale måde at pumpe vand på.

Danmark drukner – hvad gør vi?
Kom og hør mere om konsekvenserne af klimaforandringerne, og kom derefter med på en kort byvandring på de bynære havnearealer, hvor vi især kigger på løsninger til at beskytte og klimasikre Aarhus Midtby.

Bæredygtige bygninger – du bliver, hvad du bor i

Hvordan påvirker der hvor vi bor os? Vi tænker ofte på bygninger som noget der bare er der. Men bygninger påvirker jorden og menneskerne i dem mere end du lige går og tror. Kom og få indblik i bl.a. hvordan indeklimaet påvirker din indlæringsevne.

Er plastik fantastic? Eller vores fjende nummer 1?

Er det rigtigt, at der er gigantiske supper af plastaffald i vores oceaner? Hvad betyder forurening med plastik for vandmiljøet? Hvor kommer det fra, og hvad kan vi gøre ved det? Få den seneste viden om mikroplastforurening og lær mere om hvad der skal til for at finde de rette løsninger på plastforureningen.

Kontakt studievejleder Stine M. Skou Nielsen på smsn@ase.au.dk eller tlf. 93 50 88 55, hvis du har spørgsmål til arrangementerne eller din tilmelding.

Stine Marie Skou Nielsen

Studievejleder