Teknologipagt matcher universitetets ingeniørsatsning

Regeringen lancerede i denne uge sin længe ventede Teknologipagt, der skal få flere unge til at interessere sig for blandt andet ingeniøruddannelser.

27.01.2018 | Kim Harel

Regeringens teknologipagt skal få endnu flere unge til at vælge ingeniørvejen i de kommende år. (AU Foto)

Teknologipagten skal udmøntes i samarbejde mellem politikere, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, og de foreløbige konturer flugter ifølge rektor Brian Bech Nielsen med flere af de satsninger, Aarhus Universitet har igangsat de seneste år:

”Vi arbejder med et profilskifte rettet mod et større uddannelses- og forskningsvolumen inden for teknik og naturvidenskab. Det gælder især på ingeniør- og it-områderne, hvilket passer fint med hensigterne i Teknologipagten”.

AU Engineering deltager desuden i arbejdet med Engineer the Future og med forberedelserne til den midtjyske teknologipagt, som skal danne ramme om regionale indsatser inden for uddannelse og kompetenceudvikling.

Læs hele nyheden her

Mere information

Læs Erhvervsministeriets pressemeddelelse her

Se interview med formand for Engineer the future Thomas Damkjær Petersen og erhvervsminister Brian Mikkelsen