Ny dokumentarfilm går tæt på ingeniørstuderendes arbejde med isforskning

I 2020 får en storslået dokumentarfilm om den katastrofale afsmeltning af verdens is premiere. Optagelserne er i gang, og den går helt tæt på de forskere og studerende, der kæmper for at begrænse konsekvenserne.

13.12.2018 | Kim Harel

"Det er ikke bare en karakter på et eksamensbevis, der er på spil. Det er noget, der har betydning for videnskaben og for forskningen i isbjerge, og alle ved, det haster," lyder det fra ingeniørstuderende Mathias Edslev Jacobsen (th), der sammen med sin makker Jonathan Pasma har udviklet en drone, der selv kan bore iskerner ud af Arktis. Foto: Jesper Bruun

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet får en nøglerolle i en ny dokumentar om is. Den anerkendte danske filminstruktør og naturfotograf Lars Ostenfeld står bag produktion, hvor han blandt andet følger arbejdet med at udvikle robotteknologi til arktisforskningen.

Læs hele artiklen her

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet