Nu kan forskere slukke og tænde for hjerneceller

Ved at sende laserlys ind igennem et fiberkabel i hovedet på mus kan forskere fra Aarhus Universitet nu slukke og tænde for neuroner. Det er et teknologisk gennembrud, som kan give ny viden om, hvordan hjernen fungerer.

23.03.2019 | Kim Harel

Forskere kan nu tænde og slukke for neuroner i hjernen. Det er resultatet af tre års tæt samarbejde omkring teknologiudvikling mellem Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og hjerneforskningscentret DANDRITE. På billedet ses Postdoc. Jesper Hagelskjær (th) og Lektor Kim Bjerge. (Foto: AU_Lars Kruse).

Hjerneforskere og ingeniører fra Aarhus Universitet har i fællesskab fundet frem til en algoritme, der kan styre laserlys ind i hjernen så præcist, at de kan ramme bare en enkelt nervecelle.

Det betegner de som et teknologisk gennembrud.

LÆS HELE ARTIKLEN på ingeniør.au.dk

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet