Nyheder

30.03.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Studerende forbereder opsending af første danske rumraket

Jakob Hansen har ikke en helt almindelig praktikplads. Sammen med et lille hold af ildsjæle er han i fuld gang med at bygge en rumraket, der efter planen skal affyres allerede i juni måned. Hvis missionen lykkes, bliver det den første danske raket i rummet.

23.03.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Stor Kattegatdebat i Aarhus på mandag

Hvilken indflydelse vil en fast Kattegatforbindelse få på Danmark i fremtiden? Hvad vil den betyde for vores trafikale infrastruktur? Hvordan vil den påvirke natur og miljø? Hvilke konsekvenser vil den få for erhvervsudviklingen i forskellige regioner? Og hvilke økonomiske og sociale påvirkninger vil vi komme til at se?

18.03.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Erhvervsmentorer holder studerende til ilden

Erhvervsmentorer kan hjælpe studerende med at gennemføre en uddannelse. Det viser erfaringerne fra et seksårigt projekt på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor langt færre dropper ud af studiet end tidligere.

17.03.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Flere unge vil være ingeniør

Unge går benhårdt efter at opfylde ingeniørdrømmen. Langt flere end tidligere har en ingeniøruddannelse som førsteprioritet. Det viser sammentællingen af ansøgere i kvote 2.

10.03.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Barnevognsvugger skal få baby til at sove

De fleste forældre kender det. Frem og tilbage med barnevognen for at få baby til at falde til ro. Nu har en gruppe ingeniørstuderende udviklet en automatisk barnevognsvugge, der gør livet lidt nemmere for mor og far.