Nyheder

27.05.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Nu vokser Aarhus ud i havet

På mandag starter det første bastionsbyggeri på havnefronten i Aarhus. En flere tusinde kvadratmeter stor udgravning i det centrale havnebassin bliver startskuddet på opførelsen af Navitas.

26.05.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ingeniørstuderende får jordskælvslaboratorium

Studerende ved Ingeniørhøjskolen i Århus har netop indviet et laboratorium med nyt, avanceret udstyr. Det kan simulere jordskælv, måle vibrationer i bygninger og give præcis viden om sikkerhed og holdbarhed.

17.05.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Flere ingeniørstuderende vil til udlandet

Et rekordstort antal ingeniørstuderende vil læse i udlandet. De er i gang med at ruste sig til fremtidens globale arbejdsmarked.

Hvert år tiltrækker Aarhus School of Engineering forskere og studerende fra hele verden, som vil vide mere om vind. (IHA Arkiv)

13.05.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Forsker forudsiger fejl hos vindmøller

Badrinath Veluri er ph.d.-studerende ved Aarhus School of Engineering og har i de seneste år arbejdet med at udvikle en ny beregningsmodel, der kan detektere fejl hos vindmøller. Han har netop modtaget en pris for præsentationen af de opsigtsvækkende resultater på en international konference. Færre fejl kan give milliardbesparelser i industrien.

Forskere fra Aarhus School of Engineering har skabt gennembrud for den internationale kræftforskning. De kan som de første i verden isolere kræftstamcellerne og undersøge dem i laboratoriet.

03.05.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ny teknologi giver gennembrud for diagnosticering og behandling af kræft

Danske forskere er kommet et skridt nærmere løsningen af kræftens gåde med en ny metode til at identificere og isolere kræftstamceller. Det er et gennembrud for den internationale kræftforskning, siger Peter Kristensen fra Aarhus School of Engineering.