Nyheder

30.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Et kig ind i fremtidens planteproduktion

Field Robot Event 2011 starter i dag i Herning. Det er en årlig tilbagevendende international robotkonkurrence, hvor studerende og professionelle fra hele verden udstiller og bygger avancerede robotter til landbruget.

30.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ny institutleder for Ingeniørvidenskab

Thomas Skjødeberg Toftegaard er udnævnt til institutleder for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet.

På billedet ses vinderne af idékonkurrencen. Christian Vang Madsen og Christian Nørr Jacobsen (fra DTU Mekanik), H.K.H. Kronprins Frederik, Mette Thordahl Nørgaard og Mads Kallestrup Petersen (Ingeniørhøjskolen i Aarhus) og Lars Andersen (HIH-AU).

27.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Kronprinsen præmierer studerende for fjernvarmeprojekt

Kronprins Frederik har kåret vinderne af Fjernvarmens Udviklingscenters første idékonkurrence på Frederik d. VIII’s palæ. I motivationstalen lagde kronprinsen især vægt på forslagets kreativitet og fokus på samspil med andre dele af energisektoren.

41 deltagere i sommerskolen Innovation Camp 2011 skal samarbejde på tværs af både faggrænser og nationaliteter om at udvikle nye koncepter til unge.

22.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Unge talenter skal udvikle fremtidens Bang & Olufsen produkter

41 ambitiøse studerende fra seks forskellige europæiske lande skal konceptudvikle fremtidens Bang & Olufsen produkter til unge mennesker. Det sker på en international sommerskole, som Bang & Olufsen og Ingeniørhøjskolen i Århus i fællesskab arrangerer for fjerde år i træk.

20.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Til eksamen i sæbekassebiler

Studerende ved Ingeniørhøjskolen i Århus har i de sidste måneder knoklet for at få deres sæbekassebiler klar til eksamen. I dag er de klar til at vise deres letvægtskøretøjer frem for censor.

20.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Nye kompetencer skal ruste vindmølleindustrien til den globale konkurrence

Med en millionbevilling fra Region Midtjylland og vindmøllegiganterne Vestas og Siemens kan Ingeniørhøjskolen i Århus nu gå i gang med at skræddersy kurser og kompetencegivende forløb, der skal sikre højt kvalificerede ingeniører til vindmølleindustrien med særligt fokus på underleverandørerne.

14.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Stor opbakning til fusion

Der var stort fremmøde, da der onsdag var informationsmøde for medarbejderne om den kommende fusion mellem Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet.

Morten Ølgaard Jensen er specialist i teknologi til hjertekirurgi. Han repræsenterer i disse dage Ingeniørhøjskolen i Århus på en international kongres om sundhedsteknologi. Han skal præsentere kongresdeltagerne for sin forskning i teknologi til hjertekirurgi.

14.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Aarhus-delegation til international konference om sundhedsteknologi

Ingeniørhøjskolen i Århus er stærkt repræsenteret ved en international kongres om sundhedsteknologi, der løber af stabelen i Aalborg i denne uge.

De nye bygninger på Katrinebjerg kommer fra slutningen af 2011 til at huse ingeniøruddannelserne elektro, informations- og kommunikationsteknologi, stærkstrøm og sundhedsteknologi. 
Torsdag d. 9 juni blev de første spadestik for Navitas taget. På billedet ses (fra venstre): Bent Hansen, regionrådsformand i Region Midtjylland, Laura Hay, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Niels Christian Sidenius, formand for styregruppen for Navitas,  Nicolai Wammen, borgmester i Aarhus Kommune og Knud Vium Andersen er direktør for E. Pihl & Søn A/S.

10.06.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ingeniørhøjskolen har vokseværk

I går blev de første spadestik taget til Navitas - det store bastionsbyggeri på havnen i Aarhus. Navitas bliver Ingeniørhøjskolens nye domicil fra 2014. Senere på eftermiddagen fejrede Ingeniørhøjskolen og Aarhus School of Engineering rejsegilde ved den nye bygning på IT-Katrinebjerg. Fakta om Ingeniørhøjskolen på…