Nyheder

26.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Studerende forvandler baggård til overdækket vinteroase

Hundredevis af baggårde ligger øde hen i disse vintermåneder. Det er koldt og træerne er bare. I fremtiden bliver det måske anderledes. Studerende står bag en ny designmanual, der kan forvandle triste gårdmiljøer til overdækkede vinteroaser.

19.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Vigtig støtte fra regeringen til fusion

Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet ser det som et vigtigt politisk skridt, at regeringen nu foreslår en fusion mellem de to institutioner. Bestyrelserne vurderer, at en fusion mellem de to institutioner er afgørende for, at den fremtidige efterspørgsel på ingeniører i Danmark kan blive tilgodeset, og derfor er der fra begge…

18.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Mobilen bliver din nye løbecoach

Slut med at taste ruter ind på computeren og bøvle med kort og GPS på løbeturen. Nu kan du tale til din telefon, og den kan tale til dig. En ny app forvandler din telefon til personlig løbecoach.

13.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ingeniører er sociale mønsterbrydere

Danske børn skal se på forældrenes uddannelse og indkomst, hvis de vil vide, hvordan de kommer til at klare sig som voksne. Men mens den sociale arv får stadig større betydning i samfundet, stormer ingeniører frem som mønsterbrydere.

Mobilteknologi er på vej ind i ældreplejesektoren. Men kan de ældre finde ud af at betjene den?

10.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Smartphones skal vænne sig til ældre

Mobilteknologien er med fuld fart på vej ind i den danske ældreplejesektor. Men kan hr. og fru Hansen finde ud af at bruge den? Ingeniører skal blive bedre til at koge avanceret teknologi ned til helt simple brugerløsninger, vurderer eksperter.

Rasmus Steen fra Ingeniørhøjskolen i Århus er et af de nye ledertalenter, der står klar til den danske byggebranche. Han har i forbindelse med sit afgangsprojektet udviklet et nyt ledelseskoncept, der er skræddersyet til at drift af byggesager.

06.01.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Generationsskifte skal sætte skub i dansk byggeri

Byggebranchen har brug for en vitaminindsprøjtning i form af nye ledertalenter. Og det er ingeniører, der kommer til at løfte opgaven. 8 ud af 10 færdiguddannede bygningsingeniører havner som ledere. Det viser en ny opgørelse.