Nyheder

22.12.2011 | Natur og teknologi, Science and Technology, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ASE, Offentligheden / Pressen, Forskning

Studerende tester algedyrkning på taget

Et algebassin på tagets top, et rørledningssystem og et centralt raffinaderi. Måske er det en løsning, der kan være med til at gøre fremtidens forbruger delvis selvforsynende med CO2-neutralt brændstof. To ingeniørstuderende er i gang med at teste muligheden for at dyrke alger til fremstilling af biodiesel i en reaktor på taget.

19.12.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Fra nytår bliver Ingeniørhøjskolen en del af Aarhus Universitet

Den 1. januar 2012 bliver Ingeniørhøjskolen en del af Aarhus Universitet.

På billedet ses Morten Ølgaard Jensen, Ingeniørhøjskolen i Århus, med en helt ny type hjertekanyle.

15.12.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Ingeniørhøjskolen tager patent på hjertekanyle

I de seneste tre år har studerende, undervisere og forskere ved Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet arbejdet på at udvikle en kanyle, der kan reducere risikoen for blodpropper i forbindelse med hjerteoperationer. De er nu klar med en færdig prototype.

08.12.2011 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, ASE, Offentligheden / Pressen

Ove Poulsen takker af som rektor for Ingeniørhøjskolen

Fusionen mellem Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet er nu en realitet, og Ove Poulsen har i forlængelse af det valgt at fratræde sin stilling som rektor for Ingeniørhøjskolen i Århus. Ove Poulsen skal fremover bl.a. være direktør for vindenergicentret på Fyn.Siden 2008 har han haft to kontorer, ét på Dalgas Avenue og ét på Aarhus…

01.12.2011 | ASE, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Studerende brygger på opskrift til kunstig æggeleder

Studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus er ved at lægge sidste hånd på et opsigtsvækkende afgangsprojekt. Her beskriver de en fremgangsmetode til dyrkning af kunstige æggeledere ved hjælp af vævsmanipulation. Deres arbejde kan være første skridt på vejen imod ny behandling af barnløse kvinder.