Fotos: Agata Ewa Lenczewska-Madsen

07.09.2017 | AU Engineering

Ingeniører får patienter og sundhedspersonale til at tale bedre sammen

En flok ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har på kort tid skabt et nyt it-system til Vestdansk Center for Rygmarvsskade, som rykker grænserne for kommunikation mellem sundhedspersonalet og patienter og pårørende.

Ib Johannsen, Lektor ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.

29.08.2017 | AU Engineering

Aarhus er vært for grønne løsninger

Climate-KIC: Ingeniører kan i høj grad være med til at levere nye teknologiske løsninger i overgangen til et grønnere og mere bæredygtigt samfund.

Katrine Schlichter foran Agro Food Park i Skejby ved Aarhus, hvor bl.a. virksomheden Helsetek holder til.

28.08.2017 | AU Engineering

Ung aarhusianer laver supersund drik af superfrø i samarbejde med lokale landmænd

Quinoafrø er omdrejningspunktet for fremtidens sunde, gluten- og laktosefri afløser for yoghurt og lignende veganerprodukter. En af nøglepersonerne bag udviklingen er den 24-årige ingeniør Katrine fra Aarhus.

Hvordan kan eksempelvis tang og græs erstatte nogle af de fødevarer, vi har i dag? Det skal bl.a. lektor Ib Johannsen fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, være med til at finde ud af.

25.08.2017 | AU Engineering

Aarhus Universitet bidrager til at placere Danmark som bioøkonomisk vækstcenter

Forskere fra bl.a. Institut for Ingeniørvidenskab er udpeget af Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at sidde i Det Nationale Bioøkonomipanel.

Endnu engang kan AU Engineering melde om en stigning i udbuddet af studiepladser. Så der bliver fyldt op i både laboratorier, auditorier og undervisningslokaler på Navitas, Hangøvej, Katrinebjerg og i AU Herning, når det nye semester starter igen. Foto: Lars Kruse.

28.07.2017 | AU Engineering

Største ingeniøroptag nogensinde

Med over 900 tilbudte studiepladser er der tale om en markant stigning i forhold til sidste år, som ellers var alletiders højdespringer.

Ingeniørerne Jonas Ulleberg Jussila (tv) og Kristian Rossen Kristensen (th) står bag den smarte app, der gør det noget nemmere at tage bussen.

12.07.2017 | AU Engineering

Ny app gør det nemmere at tage bussen

To aarhusianske ingeniørspirer har udviklet en gratis app, der gør det lidt nemmere for danske pendlere at holde styr på både tog og busser.

Slår man ansøgningerne til civil- og diplomingeniør sammen, er ingeniøruddannelserne samlet klart den mest populære karrierevej. Foto: Lars Kruse.

07.07.2017 | AU Engineering

Ingeniør: Mest populære uddannelse overhovedet

Rekordmange har ansøgt om en plads på ingeniørstudierne på Aarhus Universitet. Særligt én uddannelse tordner frem.

"De kommende årgange her på stedet får historisk stor indflydelse på samfundets udvikling," lyder det fra institutleder Thomas S. Toftegaard, der glæder sig over stor fremgang på ansøgere til ingeniøruddannelserne.

06.07.2017 | AU Engineering

Nye tal: Rekordmange vil være ingeniør i Aarhus

Interessen for jobsikkerhed, høj løn, teknologi og naturvidenskab ser ud til at være boomet blandt de unge i år, for AU Engineering kan melde om et rekordstort antal ansøgninger.

Anne arbejder i dag med rådgivning og formidling af velfærdsteknologiske løsninger til mennesker med funktionsnedsættelser hos virksomheden Teknologi i Praksis, som har til huse i DokkX i Dokk1 på Aarhus Ø. Foto: Jesper Bruun.

03.07.2017 | AU Engineering

Sosu-Anne blev ingeniør: "Jeg var dødtræt af systemer, der ikke virkede"

Anne var social og sundhedshjælper, indtil den dag hun fik nok af systemer, der ikke virker, eller som ikke er designet til dem, der har brug for dem: Hun besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.

Her modtager Mette sit eksamensbevis for veloverstået speciale som ingeniør. Foto: Lise Balsby

02.07.2017 | AU Engineering

Efter to sabbatår i udlandet kom hun hjem for at læse antropologi. Nu er hun ingeniør.

Først troede hun, at hun skulle være læge, dernæst antropolog. Hun endte med at vælge med hjertet, og i dag udvikler hun sundhedsteknologi, der kan redde menneskeliv.

Viser resultater 1 til 10 ud af 276

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste