Nyheder

426 eksamensbeviser og mindst lige så mange håndtryk blev uddelt til nyuddannede ingeniører fra Aarhus Universitet. Det er det største kuld nogensinde.

07.02.2018 | AU Engineering

Tillykke til rekordstort kuld ingeniører

Hundredvis af festklædte unge satte i sidste uge punktum for deres ingeniøruddannelser. Nu venter et spændende arbejdsliv, men også et stort ansvar.

Regeringens teknologipagt skal få endnu flere unge til at vælge ingeniørvejen i de kommende år. (AU Foto)

27.01.2018 | AU Engineering

Teknologipagt matcher universitetets ingeniørsatsning

Regeringen lancerede i denne uge sin længe ventede Teknologipagt, der skal få flere unge til at interessere sig for blandt andet ingeniøruddannelser.

Lars Ditlev Mørck Ottosen står i spidsen for det nye centers ingeniørvidenskabelige aktiviteter. (Foto: Anders Trærup)

24.01.2018 | AU Engineering

Poul Due Jensens Fond pumper millioner i vandforksning

Med fire donationer på tilsammen godt 40 mio. kr. får Aarhus Universitets nye Centre for Water Technology (WATEC) en flyvende start mod en plads i den internationale elite inden for forskning i bæredygtige vandkredsløb.

Forskere har opdaget et antistof, der kan forhindre allergiske symptomer. Det er et ingeniørvidenskabeligt gennembrud, der i de kommende år kan få stor betydning for udvikling af ny medicin. (Foto: Lars Kruse)

22.01.2018 | AU Engineering

Forskere har fundet antistoffet, der kan stoppe allergiske reaktioner

Forskere har fundet et antistof, der kan forhindre allergiske reaktioner hos en lang række patientgrupper. Det er et videnskabeligt gennembrud, der kan bane vej for effektiv allergimedicin.

Professor Christos Thomas Georgakis er en af verdens førende bølgeforskere. Han undersøger, hvordan havets bevægelser belaster olieplatformene i Nordsøen. Målet er at reducere omkostningerne til inspektion og vedligeholdelse. (Foto: Lars Kruse)

11.01.2018 | AU Engineering

Ny viden om bølger skal give olieplatforme længere liv

Med forsøg i åbent hav vil forskere skaffe ny viden om, hvordan bølger opstår, udvikler sig og påvirker omgivelserne med deres kolossale kræfter. Det skal gøre det muligt at bevare olieplatformene i Nordsøen i længere tid.

De to maskiningeniør-studerende Kasper Primdal (tv), Simon Fahl (midt) foran Sonnes hovedkvarter i Silkeborg med teamleder Mikkel Krogh (th). Foto: AU Foto.

28.12.2017 | AU Engineering

Gazelle-virksomhed om ingeniørpraktikanter: "Et kæmpe plus for virksomheden"

"Vi har været meget begejstret for det her forløb, og derfor vælger vi også at gøre det igen," lyder det fra Silkeborg-virksomheden Sonne, der for første gang har haft ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet i erhvervspraktik.

Peter Christiansen (tv) og Mikkel Fly Kragh har trænet en computer til at registrere farer på marken og give traktoren besked om en hensigtsmæssig kørsel. Metoden kan på sigt få betydning for sikkerheden i for eksempel selvkørende biler. (Foto: Lars Kruse)

26.12.2017 | AU Engineering

Computerhjerne forhindrer påkørsler på marken

Forskere har udstyret en selvkørende traktor med stereoøjne og kunstig intelligens. Nu kan den spotte mennesker og dyr på marken bedre end landmanden og dermed forhindre ulykker. Teknologien kan på sigt få stor betydning for sikkerheden omkring en lang række autonome køretøjer.

Laura Bjerg Rasmussen Funder sammen med studiekammeraterne Esben Johannes Jensen og Frederik Bank Thorsted foran Campus Navitas i Aarhus centrum. Foto: Peer Klercke.
I gymnasietiden drømte Laura om at læse humaniora. Nu læser hun til maskiningeniør. Foto: Peer Klercke.

21.12.2017 | AU Engineering

"Jeg fik et sug i maven og tænkte, at det her var bare det rigtige"

Da Laura valgte sin uddannelse, var det vigtigt for hende, at hun kunne bruge den til at rejse ud og opleve og udforske og samtidig arbejde med noget, der kunne ændre verden til det bedre.

Foto: Wikimedia Commons, DUT Racing Operations.

21.12.2017 | AU Engineering

Ingeniører med benzin i blodet

Skal du være med til at bygge den racerbil, der skal konkurrere mod andre universiteter fra hele verden på den legendariske Silverstone-bane til sommer?

Dekanen for Science and Technology, Niels Chr. Nielsen, og lederen af Google Aarhus, Kasper Lund, åbnede officielt ORBIT Lab den 13. december. Foto: Martin Gravgaard.
Der var rig mulighed for at prøve teknologier af, og studerende og iværksættere stod klar til at vise deres innovationer frem. Foto: Martin Gravgaard.
"Vi vil løse dagens problemer med morgendagens teknologi," lød det fra "Lab Commander" Kasper Løvborg Jensen ved åbningen. Foto: Martin Gravgaard.
"Mottoet for Aarhus Universitet er ’solidum petit in profundis’ – ’we seek solid ground in the depths’. ORBIT Lab sigter efter præcis det modsatte, I vil nå op til stjernerne, hvor hverken himlen eller ’skyen’ sætter grænserne," sagde dekan Niels Chr. Nielsen til åbningen.

14.12.2017 | AU Engineering

Sådan løser vi dagens problemer med morgendagens teknologi

Der var lagt op til inspirerende tanker til den officielle åbning af ORBIT Lab onsdag den 13. december, hvor både studerende og medarbejdere fra Aarhus Universitet og repræsentanter fra erhvervslivet var inviteret – og hvor der blev vist mange, spændende teknologiske innovationsprojekter frem.

Viser resultater 1 til 10 ud af 304

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste